2005. aastal oli Vedernikov Leningradi oblasti Viiburi rajooni munitsipaalkogu liige ning RIA Novosti andmetel vahistati ta tolle aasta 20. septembril Vene Föderatsiooni kriminaalkoodeksi paragrahvi 126 (inimrööv) alusel.

Nagu teatas tol ajal meedia, sundisid Vedernikov ja tema vend Nikolai Viiburis autoparklas vägivalla ähvardusel kodanik Dmitri Zaigrajevit istuma sõiduautosse BMW, mis kuulus Mihhail Vedernikovile, ja viisid ta Viiburi lähedale metsa.

Metsas tekitati Zaigrajevile meedia teatel kehavigastusi, mis kvalifitseeriti „kergeks tervisekahjustuseks“.

Selle tegevuse eesmärk, nagu teatas toona prokuratuur, oli 600 dollari ja kolme väikebussi väljapressimine. Vennad vahistati raha kättesaamisel.

Kriminaaljuurdluse edasisest käigust aga meedias informatsiooni ei ole. Intsidenti ei mainita ka Vedernikovi elulookirjelduses. Vedernikov tegi edukalt karjääri presidendiadministratsioonis sisepoliitika alal ja presidendi täievolilistes esindustes föderaalringkondades – algul Põhja-Kaukaasia föderaalringkonnas ja siis loode föderaalringkonnas, kust ta Pihkva oblasti kuberneri kohusetäitjaks tuligi.

Pihkva oblasti eelmist kuberneri Andrei Turtšakki kahtlustatakse aga ajakirjanik Oleg Kašini läbipeksmise organiseerimises.