Linna keskele Lasteparki püstitati skulptor Vjatšeslav Klõkovi mälestusmärk. See kujutab endast vürstinnat, kelle kõrval seisab ikooni kätes hoidev poisike. Monumendi kõrguseks on neli meetrit ning see seisab sama kõrgel kivist postamendil, mida kaunistavad reljeefid vürstinna elusündmustega.

Klõkov ütles Interfaxile, et mälestusmärgi vajaduse tingis soov “näidata õigeusu ajaloolist, vaimset ja sugukondlikku järjepidevust Venemaal kui meie olemise alust, vene rahva ellujäämise alust”.

Klõkovi Olga vaatab Kolmainsuse (Troitski) katedraali poole. Legendi kohaselt rajati esimene puust kirik sellel kohal 10. sajandi esimesel poolel Olga enese käsul, kes saatis selleks Kiievist “palju kulda ja hõbedat”.

Teise Olga mälestusmärgi loojaks on Venemaa Kunstide Akadeemia president Zurab Tsereteli.

Avamisel ütles skulptor, et ehkki on ajalooliste isikute kujusid loonud juba 30 aastat, oli “töö Olga kallal, midagi erilist”.

“Minu unistus rahust kogu maailmas on kajastunud just Olga kujus. Idee näidata Olgat Venemaa kaitsjana tekkis vajadusest tõstatada patriotismi küsimus. See on täna Venemaa jaoks väga tähtis,” selgitas ta.

Tsereteli Olgat on kolmemeetrisel punasest graniidist postamendil seisev naissõdalane. Mälestusmärgi kogupikkus on 6,7 meetrit.