„Tunnistan mõrva ja kahetsen toimepandut,” ütles Sokolov täna Peterburi linnakohtus, vahendab Interfax.

Sokolov tunnistas end süüdi ka relvade ebaseaduslikus omamises.

Varem oli Sokolov kohtumenetluse käigus keeldunud vastamast küsimusele oma süü tunnistamise kohta.

Uurijate versiooni järgi tulistas 63-aastane Sokolov 2019. aasta 8. novembril vastastikusest armukadedusest tekkinud olmetüli käigus 24-aastast Ještšenkot väikesekaliibrilisest kärbikust ja hakkas seejärel kägistama. Selle tagajärjel naine suri. Ööpäeva möödudes otsustas Sokolov surnukehast vabaneda, tükeldades selle ja visates Moika jõkke.

Varem ütles Sokolov kohtuprotsessil, et kuritegude toimepanemiseni viisid teda teaduslik oponent „Ponassenkov ja tema kuritegelik grupp”, kes avaldasid talle kahe aasta jooksul „psühhotraumeerivat mõju”. Spetsialistid tunnistasid Sokolovi süüdivaks. Samas jõudsid eksperdid järeldusele, et Sokolovi konflikt publitsisti ja ajaloolase Jevgeni Ponassenkoviga kurnas Sokolovi emotsionaalselt ja võis tingida Ještšenko mõrva.

Ponassenkov nimetas Sokolovi süüdistusi aga totruseks. „Minu poolt mingit konflikti minu ja Sokolovi vahel ei olnud. Süüaluse poolt konflikt oli, seoses kolossaalse kadedusega. Ja mis puutub tagakiusamist, siis see on rohkem kui totrus,” teatas Ponassenkov kohtus.