Peskovi sõnul saab Putin sündmuste arengust operatiivsel režiimil kogu informatsiooni, vahendab UNIAN.

„Varem, veel Minskis viibides, nimetas Putin sellist võimalikku operatsiooni kuritegelikuks aktsiooniks. Kahjuks kinnitab sündmuste areng täielikult seda hinnangut,“ ütles Peskov.

Peskov teatas, et samal ajal, kui Venemaa teeb jõupingutusi konflikti deeskaleerimiseks ja reguleerimiseks, on Kiievi võimud üle läinud rahumeelsete asulate tulistamisele lahinglennuväe poolt ning alustanud karistusoperatsiooni, hävitades tegelikkuses viimase lootuse Genfi kokkulepete elujõulisusele.

Peskov ütles veel, et Vene pool ei saa ühendust Venemaa presidendi pressiesindaja, endise inimõiguste voliniku Vladimir Lukiniga, kes saadeti Ukrainasse, et pidada läbirääkimisi Euroopa julgeoleku- ja koostööorganisatsiooni (OSCE) vaatlejate vabastamiseks.

„Me oleme äärmiselt mures, et karistusoperatsiooni tsoonis ei viibi mitte ainult presidendi eriesindaja Lukin, kellega ei õnnestu ühendust saada, vaid ka Vene ajakirjanikud ja teiste riikide meedia esindajad. Loomulikult nõuame me meetmete tarvitusele võtmist nende julgeoleku tagamiseks,“ ütles Peskov.