Kõigepealt lükati tagasi nende ülestunnistus. Et saada lühem vanglakaristus tunnistasid Reid ja McCollum osavõttu narkootikumide transportimises, kuid väitsid endiselt, et neid sunniti seda tegema relva ähvardusel, kirjutab Peru this Week.

Noorte naiste õnnetuseks see lugu Peruu prokuratuuri ei rahuldanud ja nende ülestunnistus lükati tagasi. Peruu kohtuvõimud nõuavad nüüd, et McCollum ja Reid annaksid rohkem informatsiooni meeste kohta, kes neid väidetavalt kokaiini vedama sundisid. Samal ajal nimetab prokuratuur tüdrukute lugu pidevalt „uskumatuks“ ja „mitteusutavaks“. Kui prokuratuur keeldub ülestunnistust aktsepteerimast, ootab Reidi ja McCollumit kohtuprotsess, kus neid võidakse kuni 15 aastaks trellide taha mõista.

Viimati hoiatati McCollumit ja Reidi, et lühikest vanglakaristust pole oodata. Väljaanne Irish News teatas, et noori naisi lubati külastada Peruus töötaval Iiri preestril isa Maurice Foleyl, kes aga ei väljendanud erilist optimismi tüdrukute võimaluste suhtes kohtus.

Foley ütles Irish Newsile, et Peruu prokuratuur nõuab väga spetsiifilist informatsiooni narkojõugu kohta, kellest Reid ja McCollum on rääkinud, ning kuigi Foley ise on kindel tüdrukute süütuses, ei ole ta kindel, et neil on informatsiooni, mida prokuratuur nõuab.

„Neil ei ole seda,“ ütles Foley Irish Newsile. „Kõik, mis neil on, on ühe kokni inglase nimi, mingi Jake või Joe ja sellest ei piisa. Ma arvan, et neil lihtsalt ei ole seda informatsiooni. Ma usun kindlalt, et neid on petetud, et neid on pandud ohtlikku olukorda ja nende sundijad mõtlesid selle välja ja panid nad narkootikumidega tolli minema. Tõenäoliselt juhtus see, et lennujaamas järjekorras nende järel tulnud inimesed kõndisid narkootikumidega läbi.“

Briti ajalehe Express andmetel on Reidil ja McCollumil probleeme prokuratuuri „piitsa ja prääniku“ meetodiga. Expressi teatel on Peruu ametnikud kinnitanud, et Reid ja McCollum on oma esialgseid tunnistusi laiendanud.