Ehkki koalitsioonijõud võivad anda Iraagi pihta õhulööke nii päeval kui öösel, on Pentagon sunnitud Bagdadi ümbruses asuvate õhutõrjevahenditega arvestama, tunnistas USA Ühendatud Staabiülemate Komitee esindaja Stanley McChrystal laupäeval Washingtonis briifingul.

Kindralmajor McChrystali sõnul ühendab Iraagi pealinna integreeritud õhutõrjesüsteem õhutõrjesuurtükke, radareid, juhtimispunkte, sideobjekte ning maa-õhk rakettide laskeseadeldisi.

Ühendriikide kaitseametnik ei soostunud nimetama kuupäeva, millal võiksid liitlasväed Bagdadini jõuda, ega ka sõjalise operatsiooni oletatavat lõppemisaega.

Esmakordselt avaldas Pentagoni esindaja mõningaid numbreid, mis illustreerivad ööl vastu laupäeva toimunud sõjalist tegevust. Tema sõnul tegid USA ja Briti lennukid ligi tuhat väljalendu ning ründasid Iraagi territooriumil mitutsada sihtmärki. Ühtekokku heideti lennukitelt alla ligi 700 pommi ning tulistati välja umbes sada tiibraketti. Peal- ja allveelaevadelt tulistati välja ligikaudu 400 Tomahawk tiibraketti.