Toona lasid 18-aastane Eric Harris ja 17-aastane Dylan Klebold maha 12 kaasõpilast, ühe õpetaja ja lõpuks iseennast. Haavata sai veel 24 inimest. Veresaun lõppes mõrvarite enesetapuga, kirjutab Iltalehti.

On teada, et Auvinen oli Columbine-fänn ja imetles veretöö toime pannud Harrist ja Kleboldi.

Auvinen ülistab Kleboldi ja Harrist YouTube’i saadetud videoga seotud profiilis ja ütleb, et talle meeldivad vägivaldsed filmid nagu Matrix ja Natural Borne Killer. Samadest filmidest pidasid lugu ka Columbine’i mõrvarid.

Auvinen kirjeldab enda maailmavaadet väga sarnaselt Harrisele, kes kirjutas oma päevikus, et on inimvaenulik ja imetleb sotsiaaldarwinismi. Harrise kinnitusel on looduslik valik parim, mis maakerale kunagi juhtunud on.

Ka Auvinen räägib loodusliku valiku poolt ja väljendab oma viha inimkonna vastu. “Viha, see on asi, mida olen täis ja armastan seda,” kirjutab Auvinen interneti IRC-galeriis olevas päevikus.

Väga sarnaste sõnadega kirjutas Harris oma päevikusse kaheksa aastat tagasi: “Olen nii viha täis ja armastan seda.”.

IRC-galerii päevikus selgitas Auvinen, et vastutab veresauna eest üksinda. Tekst on jällegi kui Harrise päevikust. “Ärge süüdistage kedagi teist peale minu mu teo eest. Ma ei rääkinud kellelegi oma plaanidest ja hoidsin neid ainult oma meeletes. Ärge süüdistage filme, mida vaatasin, muusikat, mida kuulan, mänge mida mängin või raamatuid mida loen.”

Harris aga kirjutas: “See on minu süü. Ei vanemate, ei vendade, ei sõprade, ei lemmikbändi, ei arvutmingude, ei meedia, vaid minu.”.

Lisaks kasutas Auvinen YouTube’i video taustamuusikana sama KMFDM bändi lugu Stray Bullet, mida ka Columbine’i mõrvarid laenasid.

Auvinen tegi ka Kleboldi ja Harrise stiilis video, kus ta tulistas relvaga õuna.

Klebold ja Harris alustasid tulistamist Columbine’i keskkooli 20. aprillil kell 11.10. Auvinen aga praeguste teadete kinnitusel kell 11.45. Lisaks oli Auvise eesmärk tappa võimalikult palju nagu Columbine’i veresaunaski. Auvinen üritas kooli põlema panna, kuid Columbine’i teismelised tahtsid kooli pommiga hävitada.

Tapmine lõppes Columbine’s 12.05, kui Klebold ja Harris ennast maha lasid. Auvinen tappis ennast umbes kell 12.04.