Riigitelevisiooni andmetel pole inimeste nakatumist linnugrippi Hiinas seni registreeritud.

Aasias kokku on linnugrippi surnud 19 inimest.

Vietnamis on viirus levinud peaaegu kõigisse riigi provintsidesse ja suurematesse linnadesse. Üle riigi on kehtestatud kodulindude transport, pealinnas Hanois on antud käsk tappa kõik kodulinnud.

Maailma Tervishoiuorganisatsiooni (WHO) nädalavahetuse raport näitas siiski, et H5N1 viirusetüvi ei levi inimeselt inimesele, raporti hinnangul ei muteeru viirus veel vormidesse, mis võiksid põhjustada globaalse epideemia inimeste seas.

WHO teatas eelmisel nädalal, et linnugrippi surnud Vietnami õdedelt võetud geneetilised testid näitasid, et viirus pole teinud läbi mutatsiooni, mis oleks vajalik inimeselt inimesele kandumiseks. ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsiooni (FAO) Vietnami ametiisik teatas varem, et Vietnamis on linnugripp avastatud mitmel seal, kuid hiljem teatas FAO ametiisik Roomas, et kasutatud testid olid eksperimentaalsed ning lõplikku kinnitust sigade nakatumisele ei ole.

Nii linnud kui sead on inimeste haigestumist põhjustavate uute gripiviiruste allikad, kuid sea immuunsussüsteem on inimese omale palju lähedasem. Teadlaste kinnitusel on sead ideaalsed vahelülid linnugripi ja inimgripiviiruse geenide segunemiseks. Maailma loomatervishoiuorganisatsioon OIE soovitab riikides, kus linnugripp levib, jälgida hoolikalt nakatunud lindudega kokku puutunud sigu ning tappa loomad, kelle puhul viirusesse nakatumine kinnitust leiab.