"Nüüd on ülim aeg mõelda, kuidas edasi minna. Tegelikkuse eest pääsu pole," jätkas Sipilä oma pöördumises.

Peaminister rõhutas, et Soomel pole õnnestunud kaasa minna rahvusvahelise majanduse tõusuga ning see polegi võimalik, kui selle heaks mdagi ette ei võeta.

"Rasked otsused ei saa nende nädalatega otsa. Lähiaastad on keerulised. Oleme sunnitud vastu võtma valulisi otsuseid."

Sipilä sõnul mõistab ta muudatuste keerukust ning saab aru, et osa elanikest on kärbete vastu.

"Kõik vastutustundlikud soomlased tahavad siiski lõpetada võlgu elamise. Üksteise süüdistamise asemel tuleb meil leida reformide tegemiseks ühine meel."

"Põhjatut rahakirstu pole olemas. Heaolu teenitakse agarusega, teadmistega ja kõva tööga. Me peame tagama võimalikult paljudele soomlastele töö, et nad pääseks ehitama meie ühiskonda," rääkis Sipilä.

"Säästame, sest raha ähvardab otsa saada. Põhiteenuste tagamiseks tuleb teha põhjalikke muudatusi. Uuendame tööturgu, sest üksnes sel moel võime pääseda rahvusvahelisel turul tagasi oma konkurentide - Saksa, Rootsi ja Taani kõrvale."

Sipilä tuletas meelde, et kärped tuleb teha just nüüd, mõne aasta pärast neid tehes annavad need veel valusama löögi.

"Tahan kanda vastutust ning teha suunamuutuseks vajalikud otsused. Vabariigi presidendi sõnul "ei saa jätta tegemata". Me ei saa jätta praeguse heaolu arve tasumist järgmistele põlvkondadele."

Sipilä rõhutas, et majanduslike probleemide korral tegid kriisiriigid Iirimaa ja Portugal veelgi karmimaid kärpeid, kui on Soome valitsusel nüüd kavas.