„Ühendkuningriigi uue peaministrina on minu lubadus neile Ühinenud Rahvastele lihtne: Ühendkuningriik saab olema rahvusvaheliselt kindel, tugev ja usaldusväärne partner, kes on truu universaalsetele väärtustele, mida me koos jagame,“ ütles May.

„Me austame jätkuvalt omale võetud kohustust kulutada 0,7 protsenti oma sisemajanduse kogutoodangust arengule, lähtudes saavutustest, milleni me oleme juba jõudnud vaesuse vähendamisel, ebastabiilsuse vastu tegutsemisel ja jõukuse suurendamisel üle maailma. Ja me liigume edasi kestlike arengueesmärkide elluviimisega.

Me seisame jätkuvalt naiste ja tüdrukute õiguste eest, tagades, et kõik tüdrukud saavad hariduse, mida nad on ära teeninud, ning võideldes kohutavate kuritarvitustega, nagu naiste suguelundite sandistamine ja seksuaalvägivalla kasutamine konfliktis.

Me oleme jätkuvalt julgeolekunõukogu vankumatu alaline liige, täidame NATO ees kohustuse kulutada kaks protsenti SKT-st riigikaitsele ning anname juhtiva panuse ÜRO rahuvalvejõupingutustesse, sealjuures uued vägede saatmised Somaaliasse ja Lõuna-Sudaani.

Me seisame jätkuvalt rahvusvahelisel süsteemil ja rahvusvahelisel õigusel põhinevate reeglite eest ning ma ühinen teiste liidritega hukkamõistus abikonvoi pöörasele pommitamisele Süürias eile.

Me jätkame oma osa mängimist rahvusvahelises jõupingutuses kliimamuutuse vastu. Ning et näidata oma kindlaks jäämist Pariisis saavutatud kokkuleppele, alustab Ühendkuningriik oma riigisiseseid protseduure Pariisi kokkuleppe ratifitseerimise võimaldamiseks ja selle lõpetamiseks enne aasta lõppu.

Ja me jätkame oma olemasolevate partnerluste tugevdamist, alates nendest Ühinenud Rahvastest kuni Rahvaste Ühenduse ja NATO-ni, püüdes lahendada konflikte riikides üle maailma, alates Colombiast ja Küprosest kuni Somaalia ja Jeemenini.

Kuid me ei tohi kunagi unustada, et me seisame siin, Ühendatud Rahvaste Organisatsioonis, nende meeste ja naiste teenritena, keda me esindame kodus,“ ütles May kõne alguses.

Sama teema juurde tuli peaminister tagasi ka kõne lõpus.

„Alates St Jamesi palee deklaratsioonist ja Atlandi hartast, mille sepistasid Winston Churchill ja president Roosevelt, kuni selle peaassamblee esimese kokkutulekuni Londonis 1946. aastal on Ühendkuningriik alati olnud näoga väljapoole, globaalne partner rahvusvaheliste jõupingutuste südames rahu ja jõukuse kindlustamiseks kõigile meie inimestele.

Ja selliseks me jääme. Sest kui Briti rahvas hääletas EL-ist lahkumise poolt, ei hääletanud nad sissepoole pöördumise ega meie partnerite juurest minema kõndmise poolt maailmas,“ kuulutas May.