„Juba praegu oleme me maksimumi ületanud ja haiglad on sunnitud patsientidele ära ütlema ja erinevaid teenuseid tühistama,” ütles Kariņš, kutsudes lätlasi olukorra tõsidust mõistma, vahendab Läti Delfi.

Läti tervishoiuministeeriumi prognooside järgi haiglas viibivate koroonapatsientide arv lähiajal suureneb märgatavalt, sest viimastel nädalatel on oluliselt kasvanud nakatunute arv.

Et tagada Covid-19 patsientide ravi haiglates, langetas Läti valitsus otsuse eraldada täiendavalt 8,19 miljonit eurot uute voodikohtade loomiseks nendele haigetele olemasolevate voodikohtade ümberprofileerimise ja vajaliku täiendava varustuse hankimise kaudu.

Tervishoiuministeeriumi esindaja Anna Strapcāne ütles, et praegu viiakse Covid-19 patsiendid Lätis peamiselt kümnesse haiglasse – kolme kliinilisse ülikoolihaiglasse ja seitsmesse regionaalhaiglasse.

Nendes haiglates olevaid ressursse pidevalt kontrollitakse ja vajaduse korral luuakse koroonapatsientidele uusi voodikohti. Samal ajal on osa Covid-19 patsiente paigutatud teistesse meditsiiniasutustesse, näiteks psühhoneuroloogiahaiglatesse.

Eilse seisuga oli Läti haiglates 709 koroonapatsienti, kellest 42 oli raskes seisundis.