Kirja organiseerijad teatasid, et kavatsevad lisada kirjale veel palju allkirju, andes selleks võimaluse internetis. Seni allakirjutanute hulgas on kõrgelt autasustatud lahinguveterane, sealhulgas aumedali (Medal of Honor) kavaler Dakota Meyer, kes toetas Ted Cruzi presidendikampaaniat, ning demokraadist esindajatekoja liige Seth Moulton, kes teenis Iraagis merejalaväe jalaväeohvitserina, vahendab Washington Post.

„Sõjaväe ja veteranide kogukonna jaoks ei ole miski püham ega austatum kui meie kuldtähe vanemad,“ öeldakse kirjas, viidates vanematele, kelle lapsed on teenistuskohustuste täitmisel hukkunud. „Nende isiklik ohverdus, lapse kaotus on kujuteldamatu. Sel nädalal, kui te otsustasite halvustada lahingus elu andnud Ameerika sõduri perekonda, otsustasite te halvustada meid kõiki.“

Demokraatide kongressil eelmisel nädalal esinesid Khizr ja Ghazala Khan, kelle poja, kapten Humayun Khani tappis 2004. aastal Iraagis end koos autoga õhku lasknud võitleja.

Kiri võib olla eriti jõuline argument Trumpi vastu, kes on lasknud end näida sõjaväe ja veteranide eestseisjana ning väitnud, et demokraatide presidendikandidaat Hillary Clinton ei sobi ülemjuhatajaks.

Trump on öelnud, et polnud Khizr Khani asi teda kritiseerida, ning väitnud, et Ghazala Khanil ei pruugitud kongressil lubada suud lahti teha. Ghazala Khan on öelnud, et seisis abikaasa kõrval, kuid ei rääkinud, sest muutub poja surmast rääkides endiselt väga emotsionaalseks ega suutnud rääkida. Ghazala Khani sõnul pole tema religioon sellega kuidagi seotud.

„12 aastat pärast poja kaotust ei ole ta endiselt võimeline vaatama oma poja fotot ilma kokku varisemata,“ öeldakse kirjas. „Teie avaldused on vastuvõetamatud, eriti kelleltki, kes püüdleb ülemjuhatajana teenimise poole. Khanide ohver on andnud neile õiguse küsida valitud ametitesse pürgijatelt karme küsimusi.“

Allakirjutanute sõnul on kiri au-, mitte poliitiline asi ning seda ei toeta ükski kampaania.

„Vabariiklastest, demokraatidest ja sõltumatute lahinguveteranidena koos kuldtähe perekondadega palume me, et te näitaksite üles iseloomu, mida nõutakse selles ametis, millesse te pürgite, ning vabandaksite selle eest, mida olete öelnud,“ öeldakse kirjas.

Mitmed kirjale alla kirjutanud veteranid ütlesid intervjuudes, et Trumpi sõnavõtud puudutasid neid isiklikult.

„Ma arvan, et see olukord räägib üsna hästi, et Trump on sellesse ametisse silmnähtavalt sobimatu,“ ütles George W. Bushi administratsiooni endine Valge Maja abi ja mereväe eriüksuslane Navy SEAL James Waters, kelle sõnul on ta vabariiklane, kes ei vali Trumpi.