Sellisest relvatarneleppe tingimusest rääkis siinmail ringsõidul viibiv Prantsusmaa Euroopa asjade riigisekretär Pierre Lellouche, teatab Agence France-Presse.

Kohtudes Vilniuses Dalia Grybauskaitėga, kinnitas Prantsuse diplomaat Leedu presidendile, et jutt käib „ilma igasuguse relvastuseta tsiviilalusest“. Samas rõhutas Lellouche, et Moskvalt pole Mistrali soetamiseks siiani ametlikku taotlust saadud.

Prantsuse Euroopa asjade riigisekretär rõhutas, et Pariis tahab jätta Külma sõja ajastu selja taha ja minna üle vastastikku kasulikule riikidevahelisele koostööle. „Me tahame keerata uut lehekülge,“ kinnitas Lellouche.

Läbirääkimised Pariisi ja Moskva vahel Mistrali müügi osas alles käivad: Prantsusmaa andis veebruari algul nõusoleku moodsa dessantlaeva müümiseks ja kaalub Moskva taotlust veel kolme ostmiseks.

Samas pole Vene julgeolekunõukogu teatel veel lõplikku ostuotsust tehtud. Tegu oleks esimese suurema relvatehinguga Venemaa ja NATO liikmesriigi vahel. Alliansi esindajad on kinnitanud, et ei näe selles tehingus mingit probleemi.