El Paísi andmetel valib Venemaa sõjalaevastik Prantsusmaa Mistral-tüüpi dessantlaeva ja Hispaania strateegilise dessantlaeva Juan Carlos I vahel. Hispaania laevaga tutvumiseks külastas laevafirma Navantia Ferroli dokke Hispaanias A Coruñas hiljuti kõrgetasemeline Venemaa laevastiku delegatsioon, vahendab Newsru.com.

Peale eeliste tehnilistes näitajates (Hispaania laev on suurem ja ruumikam), on Juan Carlos I ühel korral Mistrali merel ka võitnud. See toimus 2007. aastal Austraalia mereväe korraldatud konkursil, mille tulemusena ostis Austraalia kaks Hispaania sõjalaeva.

Ometi on Prantsusmaal suurem poliitiline mõjujõud lepingu saamiseks ja president Nicolas Sarkozy arutab küsimust Pariisis visiidil viibiva Venemaa presidendi Dmitri Medvedeviga.

Venemaa kaitseminister Serdjukov nimetas tõenäosust Prantsuse laevade ostmiseks väga suureks. Siiski palus Venemaa sõjalaevastik teha pärast Ferroli dokkide külastamist Navantial omapoolne pakkumine ning saatis delegatsiooni ka Hollandi Dameni laevatehasesse, kus samuti sarnast laeva toodetakse.