Korrakaitsjad hoiatasid protestiaktsioonist osavõtnuid vastutuse eest liikluse blokeerimise pärast ning nad võtavad tarvitusele meetmed liikluse taastamiseks, vahendab UNIAN Kiievi miilitsale viidates.

„Aktivistid ajasid autod valitsuskvartalis tee mööduvale osale, mistõttu on autoliiklus takistatud Gruševskõi tänaval parlamendihoonest kuni ohvitseride majani,“ teatati miilitsast.



Ukraina ülemraada juurde kogunes esmaspäeval umbes tuhat meeleavaldajat, kes esindavad peamiselt organisatsiooni Svoboda, erakonda UKROP ja radikaalset parteid ning nõuavad, et rahvasaadikud ei hääletaks riigi detsentraliseerimist puudutavate põhiseaduseparanduste poolt.

Paremsektori esidaja Oleksi Bõk teatas, et ülemraadas toimuv on seaduserikkumine.

„Vastavalt Ukraina põhiseadusele on ainus võimu allikas Ukrainas rahvas. Niisiis on see, mis toimub ülemraadas, seaduserikkumine. Need, kes hääletavad täna põhiseadusevastaste seaduste poolt, mida püüab läbi suruda Porošenko, iga selline rahvasaadik on Ukraina rahva reetur, on kurjategija ja peab kandma kriminaalvastutust. Just sellepärast me tee blokeerisimegi. Rahvasaadikud peavad tundma rahva survet,“ ütles Bõk.