„Meil on sagenenud rasked liiklusõnnetused regionaalsetel autoteedel. Ma palun kontrollida kogu ühistranspordi tööd, teha täiendavalt tööd juhtidega, kontrollida kõigi maanteeteenistuste tööd,“ ütles Putškov nõupidamisel eriolukordade ministeeriumi kriisiolukordade rahvuslikus juhtimiskeskuses, vahendab RBK.

Putškov kutsus üles tegema intsidendist järeldused ja võtma tarvitusele meetmed, et takistada selliste juhtumite ja raskete tagajärgedega liiklusõnnetuste aset leidmist. Veel ütles Putškov, et inimgruppide vedamine on vedude organiseerijate ja juhtivtöötajate isiklik vastutus.

Pühapäeval toimus Tjumeni - Hantõ-Mansiiski maanteel avarii, milles osalesid buss, sõiduauto ja kaks veokit. Bussis oli 32 reisijat, sealhulgas 29 last, kes naasid Hantõ-Mansiiskist sportvõimlemise võistlustelt Neftejuganskisse.

Viimastel andmetel hukkus õnnetuses 12 inimest: kümme last ja kaks täiskasvanut, kes neid saatsid. Veel 34 inimest sai vigastada. Haiglates on 19 inimest, kellest 11 last ja üks täiskasvanu on reanimatsioonis.

Bussi ja ühe veoki juhid on vahistatud. Venemaa uurimiskomitee teatel on vahistatud ka laste veo korraldaja esindaja – eraettevõtja Neftejuganskist.

Neftejuganskis kuulutati välja kolmepäevane lein. Esmaspäev on leinapäev Jamali-Neenetsi ja Handi-Mansi autonoomses ringkonnas ning Tjumeni oblastis.