"Operatsioon jätkub," kinnitas uudisteagentuuri AFP ajakirjanikule sündmuskohal üks relvastatud julgeolekuametnik, vahendab BNS.

Pantvangide arvu kohta pole täpsemaid andmeid, kuid nende seas on nii ostukeskuse töötajaid ja ka külastajaid. Pantvange hoitakse hoonetekompleksis mitmes eri paigas.

Võimuesindajate sõnul õnnestus öösel vabastada veel viis inimest.

"Me vabastame kõik vangid ja lõpetame selle. Muidugi ma ei saa siin üksikasju avaldada, aga ma kinnitan, et tehakse kõik, mis vähegi võimalik," lisas ametnik.

Keenia pealinnas Nairobis ründasid relvastatud mehed laupäeval ostukeskust, kus tapsid viimastel andmetel 59 ja haavasid vähemalt 175 inimest, lisaks võtsid nad pantvange. Tapetute seas on vähemalt kaks prantslast ja kaks kanadalast. Haavata sai neli ameeriklast.

Terrorivõrgustikuga Al-Qaeda seotud Somaalia äärmusrühmitus Al-Shabaab võttis õhtul rünnaku eest vastutuse. Islamistid teatasid Twitteri konto vahendusel, et rünnak korraldati kättemaksuks Nairobi sõjalise sekkumise tõttu Somaalia ajutise valituse toetuseks.

"Oleme mitmeid kordi hoiatanud Keenia valitsust, et kui nad Somaaliast vägesid välja ei vii, siis on sellel tõsised tagajärjed," kirjutasid islamiäärmuslased.

"Mudžaheedid sisenesid täna Westgate ostukeskusesse ja võitlevad seal siiani Kenya uskmatutega," võeti Twitteris rünnaku eest otseselt vastutus.