Võimaliku tulevase USA asepresidendi Palini arvates peaks ühesooliste inimeste abiellumist keelav seadus kehtima föderaaltasandil ning olema sisseviidud kui põhiseaduse parandus, teatab infoagentuur Associated Press.

Sarah Palin lisas oma intervjuus USA kristlikule telekanalile Christian Broadcasting Network, et vaid traditsiooniline - mehe ja naise vaheline abielu saab tagada tugeva perekonna kui ühiskonna alustala.

Ka McCain ei toeta ühesoolisi abielusid, kuid on seda meelt, et homoseksuaalsete abielude lubamise või keelamise peaks siiski otsustama iga osariik ise.

Agentuur märgib, et Palin on varem nimetanud ennast asepresidentide debattidel homoseksualistide suhtes tolerantseks inimeseks. Ta on Alaska kubernerina pannud näiteks veto seaduseelnõule, mis jätaks omasooiharad riigiametnikud soodustustest ilma.

Samal ajal ütles demokraatide poolt presidendiks pürgiva Barack Obama paarimees Joseph Biden oma esmaspäevasel esinemisel tuntud lesbilise saatejuhi Ellen DeGeneresi show’s, et kui ta elaks Californias, siis ta hääletaks homoabielusid keelava seaduse vastu.

DeGeneres, kes abiellus hiljuti telesarja Ally McBeali tähe Portia de Rossiga, on teinud California elanikele üleskutse lükata rahvahääletusel tagasi ühesooliste abielu keelav Ettepanek nr 8.

Delaware’i senaator Biden lisas, et nii tema kui ka Obama toetavad seda initsiatiivi ka riiklikul tasemel.

Biden kinnitas oma debatis Paliniga, et ta küll toetab homoseksuaalsete inimeste õigusi partnerlussuhetes, kuid ta vastustab samasooliste abielusid.