“Kaheksa inimest tapeti,” ütles Iisraeli armee pressiesindaja Olivier Rafowicz. “Esialgsetel andmetel oli rünnakuga seotud ka üks suitsiiditerrorist,” lisas ta.

Sündmuspaigal viibivate tunnistajate sõnul lõhkes pomm hetkel, kui buss ümber nurga asunduse sissepääsu poole pööras. Mõni hetk hiljem avasid palestiinlased bussi ja sellele järgnenud kolme sõiduauto suunas automaaditule ja viskasid nende pihta mitu granaati.

Enamik ohvritest olid bussireisijad. Paljud inimesed jäid bussi- ja sõiduatode rusudesse lõksu.

Kiirabi sõnul on viie haavatu seisund kriitiline.

Iisraeli armeeraadio reporteri teatel lebab sündmuspaiga lähedal maas automaadi ja püstoliga relvastatud palestiinlase laip.

Vastutuse rünnaku eest võttis endale Palestiina liidri Yasser Arafati Fatahi rühmitusega seotud Al-Aqsa Märtrite Brigaad, kelle sõnul oli see kättemaks Iisraeli armee hiljutiste tapmiste eest.

Iisrael leiab, et Läänekalda põhjaosas aset leidnud rünnaku eest vastutab Palestiina Omavalitsuse esimees Yasser Arafat.

“Me süüdistame Arafatti, kes terroriste ei ohjeldanud,” ütles valitsuse pressiesindaja Aryeh Mekel.

Bussis sõitnud Isahal Otner rääkis Iisraeli armeeraadiole, et üks granaat tabas asundusele läheneva bussi tagumist otsa. “Bussi tagaosas käis tohutu plahvatus, kõik aknad purunesid, buss sõitis aeglaselt umbes 100 meetrit edasi ja inimesed lebasid põrandal,” kirjeldas ta juhtunut.

Kuulide alla jäid ka sündmuspaigale saabunud kiirabibrigaadid.

Rünnak esitas väljakutse USA Lähis-Ida rahusaadiku Anthony Zinni kokkuleppele Iisraeli ja Palestiina julgeolekujuhtidega, mille kohaselt püütakse 48 tundi rahu hoida.

“Need terroriaktid on tõenäoliselt Yasser Arafati vastuseks kindral Zinni 48-tunnise vaherahu palvele. Paistab, et Arafat ja Palestiina Omavalitsus oskavad rääkida ainult terrorismi ja surma keelt,” ütles Iisraeli välisministeeriumi pressiesindaja.