“Powelli lähenemine meie hädale on selline: juudi veri on püham kui palestiina veri,” väitis taasokupeeritud Ram Allah’ linnas elav kunstnik Mo’tasem Hamad.

Hamadi ütlus peegeldas paljude palestiinlaste meeleolusid taashõivatud aladel.

Palestiinlasi vihastab eriti Powelli hukkamõist suitsiidiplahvatusele läinud reedel Jeruusalemmas, kus hukkus kuus juuti. Nende sõnul jätab ta samas taunimata Iisraeli vägede veretööd palestiinlaste kallal.

“Jenini põgenikelaagris ja Nabluses hukkus Iisraeli sõdurite käe läbi palju palestiinlasi. Miks on USA alati erapoolik? Mõni ime, et ta kunagi edu ei saavuta,” ütles Hamad.

“Ameerika annab alati Iisraeli nõudmistele järele ja seda teeb praegu ka Powell,” väitis Ida-Jeruusalemma elanik Issa Abu Rmailen.

Palestiina ametnike sõnul kulutas Palestiina Omavalitsuse juht Yasser Arafat pühapäeval Powelliga kohtudes üle tunni aja, et selgitada USA ministrile Jenini põgenikelaagri olukorda. Omavalitsus õhutas Powelli Jenini minema, et toimunut oma silmaga näha.

“Powell oleks pidanud siia tulema, kui ta on objektiivne härrasmees,” kommenteeris üks laagrielanik, kelle kodu Iisraeli tankid maatasa tegid.

Iisrael eitab väiteid, nagu oleksid sõdurid Jeninis kümneid rahulikke elanikke tapnud, ja väidab, et juudiväed võitlesid ainult relvastatud sissidega.