Sellega tunnistas peaminister parlamendi umbusaldushääletuse eel oma nõrkust.

Palestiina julgeolekuaparaati on tabanud arvukad korruptsiooniskandaalid ja rühmituste omavaheline vaen. Samal ajal ründab Iisrael tema infrastruktuuri, mis olevat sattunud sissirühmituste kontrolli alla.

“Kahjuks ei ole Palestiina julgeolekujõud olnud tänini suutelised seda olukorda kontrollima ja me kanname selle eest vastutust,” ütles Korei ajalehele al-Ayyam.

“Endiselt on kaos, on tapmised ning meie Gaza vägede ülemjuhataja tapmiskatse oli ohtlik,” ütles ta palestiina liidri Yasser Arafati sugulasele Moussa Arafatile viidates.

Moussa Arafat esindab paljude palestiinlaste jaoks valitsevat vanemat põlvkonda, mida süüdistatakse korruptsioonis ja suutmatuses Iisraelilt oma riiki välja võidelda. Ta pääses teisipäeval napilt autopommiplahvatusest.

“Need on kõik halvad nähtused, mis kahjustavad siseolukorda,” ütles Korei.

Palestiina parlamendisaadikud on pahased, et valitsus ei ole suutnud läbi viia reforme, mida rahvusvahelised vahendajad nõuavad iseseisva Palestiina riigi loomiseks. Parlament on kutsunud Korei 20. oktoobril oma valitsuse tegevusest aru andma.

Aruande põhjal otsustavad nad, kas tagandada võimetuks ja passiivseks peetav valitsus umbusladushääletusega.

Korei süüdistab Palestiina aladel tekkinud kaoses peamiselt Iisraeli, kuid paljud palestiinlased leiavad, et suuresti on süüdi ka tema ja Arafati võimuvõitlus.

Arafat ei ole tänini soostunud loovutama kontrolli Palestiina julgeolekuteenistuste üle, sest kardab vastasel korral ohtu oma pikaajalisele võimule.