15-liikmeline relvastatud grupp ründas kolmapäeval kõigepealt Abbasi peakorterit ning läks siis edasi linna peale vägivallatsema, lõhkudes ja rüüstades poode ning söögikohti, teatab Haaretz.

Neljapäeval nõudis Läänekalda Tulkarmi linna politsei, et seitse relvastatud palestiinlast, kes põletasid eelneval ööl maha palestiinlaste kontrollpunkti, peavad end võimudele vangi andma.

Palestiina aladel valitseb seadusetus, kuna nelja-aastase konflikti järel Iisraeliga on enamik korda tagavaid jõustruktuure lagunenud.

Iisraeli kaitseminister Shaul Mofaz hoiatas neljapäeval, et Abbasi peakorteri ründamine tõestab, et terroristid soovivad teda tappa ning nõudis, et Palestiina võimud tugevdaksid võitlust terroristide vastu.

Peale kolmapäevast rünnakut käskis Abbas sõjardid vahistada, suurendada armeepatrullide hulka linnades ning maksta kahjutasu rüüstatud vara eest.

Relvastatud mehed väitsid end olevat Al Aqsa märtribrigaadi liikmed ning vägivallatsema hakkasid nad seetõttu, et nad visati välja Palestiina julgeolekujõudude peakorterist, kuhu nad olid varjunud neid otsivate Iisraeli sõdurite eest. Al Aqsa pressiesindaja mõistis vägivalla hukka, kuid teatas, et rühmitus ei loovuta oma relvi.

Eelmine PO president Yasser Arafat lubas umbes 20-l relvarühmituse liikmel varjuda julgeoleku peakorteris ning kuni siiani lubas ka Abbas neil seal olla. Kuuelt mehelt nõuti aga, et nad loovutaksid oma relvad või lahkuksid kompleksist, kuna nad olid segatud inimröövidesse, väljapressimistesse ja tapmistesse.