Zehri rääkis hämmastunud parlamendiliikmetele, et riigi loodeosa hõimuliige ei olnud teinud midagi valesti naisi kõigepealt tulistades ja siis maha mattes, kirjutab The Telegraph.

Zehri sõnul on need sajandeid vanad traditsioonid ja ta kavatseb neid edaspidigi kaitsta.

Naised, kellest kolm olid teismelised ja kelle kuritegu oli see, et nad tahtsid ise valida, kellega abielluvad, hingasid veel, kui nende kehad muda ja kivide alla maeti, teatab inimõigusteorganisatsioon Human Rights Watch.

Kolm 16-18aastast tüdrukut rööviti meestejõugu poolt nende Umrani hõimust ja mõrvati Baba Kotis, kauges külas Jafferabadi ringkonnas.

Mõnede teadete järgi kasutati tüdrukute röövimiseks Balutšistani provintsi valitsuse sõidukeid ja tapmist jälgis hõimujuht, kes on valitsevasse Pakistani rahvaparteisse kuuluva provintsi ministri vend.

Mõnede andmete kohaselt üritasid kaks vanemat sugulast sekkuda, kuid neid tulistati samuti ja maeti koos tüdrukutega maha.

Rohkem kui kuus nädalat pärast tapmisi ei ole kedagi vahistatud ja inimõiguslased on süüdistanud kohalikke võime katses hukkamised kinni mätsida.