Sindhi provintsikeskuses ja sadamalinnas Karachis asuvat baasi, mida kasutavad nii merevägi kui õhujõud, rünnanud mässulised korraldasid plahvatusi ja pidasid tulevahetust sõduritega, vahendab BNS.

Esialgsete teadete kohaselt sai vähemalt 10 inimest vigastada, pole teada, kas tegemist on sõdurite või mässulistega.

Uudisteagentuuri AFP reporter nägi arvukalt sõdureid ja mereväelaste lisaüksusi sisenemas baasi, kust tõusis öötaevasse leeke ja suitsupilvi. AFP fotograaf kuulis vähemalt seitset plahvatust ja relvatärinat.

Mereväe pressiesindaja komandör Salman Ali ütles AFP-le, et julgeolekujõud jätkavad baasis tulevahetust mässulistega.

“Tulevahetus terroristidega jätkub. Nende tulistamine harveneb ning me oleme algatanud otsimisoperatsiooni,” ütles ta.

“Tegemist on terrorirünnakuga. Üle kümne terroristi on baasis. Nad ründasid mereväe õhubaasi, mis asub Pakistani õhuväebaasi territooriumil,” ütles siseministeeriumi ametnik Sharfuddin Memon, kelle sõnul on üks neljast baasis asuvast lennukist saanud kahjustada.

Esialgu ei ole keegi rünnaku eest vastutust võtnud, kuid ilmselt on tegemist Talibani või mõne teise Al-Qaedaga seotud mässuliste rühmitusega.

Taliban on viimastel nädalatel ähvardanud korduvalt rünnata lääneriikide ja Pakistani valitsuse sihtmärke, kättemaksusks USA erioperatsiooni eest Abbottabadis, kus 2. mail eriüksuslased tapsid Al-Qaeda liidri ja maailma esiterroristi Osama bin Ladeni.

Peaminister Yousuf Raza Gilani mõistis hukka pühapäevase rünnaku ja andis korralduse siseministrile sõita Karachisse julgeolekut koordineerima.