Lõuna-Waziristani provintsis tehtud rünnak toimus vaid mõni päev peale seda, kui USA luureülem süüdistas Pakistani al Qaida ja Talibani juhtide ning üksuste varjamises riigi metsikutel piirialadel, teatab Fox News.

Pakistani armee teatas, et luure andmetel viibib 25 kuni 30 välispäritolu terroristi viies eri kompleksis Zamzola küla ümbruses umbes kolme kilomeetri kaugusel Afganistani piirist. Pakistani sõjavägi ründas helikopterite toel sihtmärke, hävitades kolm kompleksi.

„Me usume, et enamik terroriste sai surma, aga meil pole veel laibaloendust,” ütles armee esindaja kindralmajor Shaukat Sultan. Sultani sõnul polnud rünnatavate hulgas „kõrge väärtusega sihtmärke.”

Naaberprovintsis Põhja-Waziristanis sõlmisid valitsuse esindajad kohalike hõimupealikega septembris kokkuleppe, mille kohaselt keskvõim ei kasuta kohalike vastu jõudu, kui kohalikud ei anna välisvõitlejatele varjupaika ega luba neil rünnata Pakistani või Afganistani armeesid. Ekspertide sõnul anti sellega sisuliselt provints Talibani võimu alla.

Lõuna-Waziristanis taolist kokkulepet sõlmitud pole ja valitsusväed on seal korraldanud arvukalt rünnakuid võimalike al Qaida ning Talibani sihtmärkide pihta.

Pakistanil on riigi loode piiriprovintsides 80 000 sõdurit, kelle ülesandeks on maha suruda terroritegevus. Ometi süüdistavad nii Kabul kui Washington Islamabadi suutmatuses kontrollida oma territooriumi ja ära hoida terroritegevust Afganistani vastu.