Siseminister Rehman Malik teatas otsusest 24 tundi pärast Talibani vaherahuettepaneku tagasi lükkamist Bajuris, Afganistani piiri ääres, kus viimastes lahingutes on hukkunud sadu ja olnud sunnitud kodust lahkuma enam kui 200 000 inimest, vahendab Associated Press.

Maliki sõnul ei keelatud Tehrik-e-Taliban Pakistani varem, sest provintsivalitsus üritas sellega läbirääkimisi pidada.

Malik lisas, et vaatamata rühmituse allharuga Swati orus sõlmitud relvarahule jätkasid võitlejad armee ründamist, koolide põletamist ja avalike hoonete kahjustamist.

Samuti võttis rühmitus enesele vastutuse kahe suitsiidipommiplahvatuse eest pealinnas Islamabadis, milles hukkus 67 ja sai vigastada üle saja inimese, nimetades seda kättemaksuks sõjaväe rünnakute eest Swatis ja Bajuris.

Tegemist oli enim ohvreid nõudnud plahvatusega alates oktoobrist, kui endine peaminister Benazir Bhutto pääses napilt kahest pommiplahvatusest Karachis, kus hukkus 150 inimest. Bhutto tapeti pommirünnakus 27. detsembril.

Malik ütles, et tegemist on terroriorganisatsiooniga, mis tegeleb ühiskondliku elu ründamisega, mistõttu otsustati see keelata. Kõik, kellel on organisatsiooniga sidemeid, kes levitavad selle kirjandust ja sõnumit, aitavad seda rahaliselt või muul viisil, saavad seaduse järgi karistada.

Esmaspäeva hommikul kasutasid võitlejad Swatis provintsi parlamendiliikme Waqar Ahmed Khani kodu ründamiseks rakette ja pommi, tappes tema venna, kaks vennapoega ja viis valvurit.