Kaheastmelise maa-maa tüüpi raketi Shaheen-2 tegevusraadius on kuni 2000 kilomeetrit ning ta suudab kanda ka tuumalaengut, teatab agentuur Associated Press.

Pakistani väejuhatus keeldus avaldamast raketi stardipaiga ning sihtmärgi asukohta. Teadandes märgitakse vaid, et rakett tulistati välja ning see näitab raketi valmidust osalemiseks sõjategevuses.

Rakett Shaheen-2 töötati rahvusliku kaitsekompleksi poolt välja, mis toodab ning varustab armeed kaug- ja keskmaarakettidega. Eelmisel laupäeval, 19. aprillil sooritasid kompleksi insenerid ja teadlased raketi väljatulistamise katse.

Pakistan kuulutas end 1998. aastal tuumariigiks, viies läbi oma katsetused vastuseks India analoogsetele sammudele. Mõlema riigi vahel, mis said 1947. aastal Suurbritannialt iseseisvuse, on pikka aega valitsenud pinged ning nad on pidanud kolm sõda.

2004. aastast on Islamabad ja New Delhi alustanud rahukõnelusi, mis on suunatud Himaalajas asuva vaidlusaluse Kashmiri territooriumi saatuse otsustamisele, millele pretendeerivad mõlemad riigid.

India ja Pakistan sooritavad tihti raketikatsetusi, täiustades nii oma relvastust ning näidates naabritele sellega oma jõudu.