"Me ei luba kasutada oma maad terrorismiks ühegi teise riigi vastu ning seetõttu pean ma seda suureks võiduks ja eduks ning õnnitlen eduka operatsiooni puhul," ütles Gilani AFP-le, vahendab BNS.

Peaminister tunnistas, et ei tea, millises ulatuses Pakistani operatsioonis USA-ga koostööd tegi, kuid kinnitas kahe riigi luurealast koostööd.

Küsimusele, kas Pakistani valitsusel oli piinlik avastada, et bin Laden elas pealinna Islamabadi vahetus läheduses, vastas Gilani:

"See on piinlik kogu maailmale, sest hoolimata kõrgtehnoloogiast ja luurest ei suudetud seda härrasmeest viimase seitsme aasta jooksul kätte saada."

"Osama bin Ladeni surm näitab rahvusvahelise kogukonna, sealhulgas Pakistani otsustavust võidelda terrorismiga ja see hävitada," teatas Pakistani välisministeerium. "Bin Ladeni võit on tõsine tagasilöök kõigile maailma terroriorganisatsioonidele."

Välisministeeriumi teatel helistas USA president Barack Obama esmaspäeva hommikul Pakistani presidendile Asif Ali Zardarile ja teavitas teda USA edukast operatsioonist.