Neljapäeva õhtul tehti paavstile viimane võidmine, kuna kirikupeal tekkis samal päeval kuseteedepõletik ja tõusis kõrge palavik, teatab BBC.

Viimse võidmise sakrament ei tähenda ilmtingimata siiski, et paavst peaks surema, katoliiklased lasevad sageli raskelt haigeid või tõsises ohuolukorras olevaid inimesi pühitseda. Paavstile tehti võidmine ka peale seda, kui teda 1981. aastal tulistati.

Neljapäeval pandi paavstile toidutoru, et ta saaks rohkem kaloreid. Toru ei asenda tavalist söömist, vaid annab talle lisatoitu. Mõne nädala eest paigutati talle hingamise hõlbustamiseks hingamistoru.

Vatikani kinnitusel on paavst praegu teadvusel, selge mõistusega ning rahulik.

Reede hommikul kogunes Püha Peetruse väljakule sadu inimesi, kes muretsevad Tema Pühaduse tervise pärast. Paljud palvetasid munakiviteel, teised panid endale tekid ümber, et jahedas öös mitte külma saada.

Rooma Gemelli haigla, kus paavast alates veebruarist kaks korda juba viibinud on, kinnitab, et mingeid ettevalmistusi tema järjekordseks hospitaliseerimiseks ei ole tehtud.

84-aastase paavsti tervis on viimasel ajal pidevalt halvenenud, lisaks kannatab ta mitmete krooniliste haiguste käes.

Esimest korda Johannes Paulus II pikka aega kestnud tervisehädade ajal on Vatikanis maad võtnud pessimism. Miljardi liikmega kirikus valmistutakse selleks, kui Johannes Paulus siiski sureb.