YouToube’i pandi üles video nunnast, kes oli varem ööklubi tantsijanna. Ta esines tsistertslaste kloostris moderntantsuga, milles kasutati krutsifiksi. Samuti kutsus klooster omale külla USA laulja Madonna, keda ei peeta Vatikanis „poliitiliselt korrektseks“, vahendab De Telegraaf.

1561. aastal asutatud kloostris elati liiga ilmalikku elu. Näiteks kohtuti keiser Karl Suure järglase asutatud Rooma aadlike klubi Püha Risti Sõpradega. Vatikani juurdluskomisjoni teatel ei ole nii paljude külaliste voorimine kloostri vahet sobilik spirituaalse eluga, mida mungad peaksid elama.

Ka munkade äritegevus polnud Vatikani hinnangul sobilik. Mungad teenisid suuri summasid turistide ja palverändurite pealt, kes tulid Rooma seitsme kiriku tuurile. Kloostri poes müüdi hirmkalleid köögivilju, mis olid väidetavalt kasvatatud kloostri aias. Ajalehe La Stampa teatel ostsid mungad köögiviljad hoopis lähedalasuvast poest.

Jeruusalemma Püha Risti kirik on üks Rooma vanimaid ja auväärsemaid kirikuid. Seal hoitakse selliseid reliikviaid nagu Kristuse risti tükk ja üks nael, mida legendi järgi tema ristilöömiseks kasutati.