Parkinsoni tõbe põdev paavst luges siiski ette vaid jutluse itaaliakeelse osa, jättes saksakeelse osa kardinali hooleks. Nii jäi 83-aastasel paavstil rohkem jõudu ülejäänud tseremooniaks, millele elasid Vatikani Peetri väljakul kaasa kümned tuhanded inimesed.

Pühapäeval paistis paavst olevat paremas vormis kui päev varem, kui ta uut Canterbury peapiiskoppi Rowan Williamsit vastu võttes tundus iseäranis jõetu.

Johannes Paulus on pühakuks kuulutanud juba 476 inimest, rohkem kui kõik tema eelkäijad kokku 16. sajandist peale.

Kolm uut pühakut — itaallane, sakslane ja austerlane — aitasid 19. sajandil ristiusustada Aafrikat ja Hiinat.

Kuulsaim neist on Daniele Comboni, kes töötas misjonärina Sudaanis ja rajas hiljem omanimelise preestrite ordu, mis tegutseb tänapäeval paljudes maailma riikides.

Comboni jälestas orjakaubandust ja tema moto aafriklaste abistamisel oli “Aafrika või surm”. Ta suri 1881. aastal Hartumis, olles 50 aastane. Tänapäeval tegutseb maailmas umbes 4000 Comboni misjonäri.

Kirik paneb Comboni arvele ühe Sudaani mosleminaise paranemise. Naise verejooks peatus, kui nunn pani tema padja alla Comboni pildi.

Teine uus pühak on 1837. aastal Reinimaal sündinud Arnold Janssen, kes Saksamaalt välja saadetuna rajas Hollandis Püha Sõna Misjonäride ordu, mis tegutseb praegu 63 riigis.

Kolmas pühak, Josef Freinademetz, sündis 1852. aastal toona Austria-Ungari keisririigi koosseisu kuulunud Lõuna-Tiroolis, liitus Püha Sõna Misjonäridega ja töötas suurema osa elust Hiinas. Sealsed katoliiklased palvetasid tänavu sarsist pääsemiseks tema poole.