Paavst Franciscus märkis, et Läti ja Eesti on olnud pikka aega rõhutud režiimide poolt, mis on olnud rajatud inimväärikuse ja inimese vabaduse vastastele ideoloogiatele. Paavst hoiatas piiskoppe, et nüüd peavad nad mõõtu võtma teiste reetlike ohtudega, näiteks sekularismi ja relativismiga. Franciscus julgustas piiskoppe töötama väsimatult ning jääma kindlaks Kristuse rõõmusõnumi ning iga inimese igal ajal ja igas kultuuris pääsemise sõna kuulutamisele, vahendab Vatikani Raadio.

Püha Isa tuletas piiskoppidele meelde, et nad ei ole selles „uues ristimises“ üksi.

Nagu on saanud kombeks tema pöördumistes piiskoppide poole, keskendus paavst Franciscus ka seekord perekonnale, mida ta nimetas jumala kingituseks tema näo järgi loodud mehe ja naise täielikuks teostamiseks. Paavsti sõnul peetakse abielu tänapäeval sageli emotsionaalse rahulduse vormiks, mis võib võtta igasuguse kuju ja mida võib tahte järgi ümber kujundada.

Paavst märkis, et majanduskriis on viinud inimeste lahkumiseni Lätist ja Eestist, millel on tagajärjed perekonnale, mida juhivad tihti üksikvanemad. Nendele perekondadele on eriti tähtis piiskoppide ja preestrite hingehoid ja koguduste armastav toetus.

Paavst Franciscus andis piiskoppidele ning nende hoolde usaldatud preestritele, usklikele ja ilmikutele oma apostelliku õnnistuse.