Uurimine sai alguse aastal 2010, kui avalikkuse ette tulid esimesed juhtumid seksuaalsest ärakasutamisest ning vägivallatsemisest Regensburgi katoliiklikus internaadis ning kooris. Uurimise alguses ulatus kannatanute arv mõnesajani, kuid täna ilmunud raport vahendab, et aastatel 1953-1992 väärkasutati kokku 547 õpilast.

Aastatel 1964-1994 oli koori kapellmeister paavst Benedictus XVI vend Georg Ratzinger, kellele Weber annab juhtunus kaassüü: „Ratzinger vaatas eemale, talle võib ette heita mittesekkumist, kuigi ta oli sündivaga kursis,“ vahendab Süddeutsche Zeitung.

Süüdlaseks peab raport eelkooli direktorit Johann Meierit ning tema prefekti. Weber täiendas siiski, et Domspatzenis selle aja vältel töötanud preestrid ning õpetajad pidid juhtumitest teadlikud olema. "See oli vaikimiskultuur, traditsioonilise instantsi kaitse oli kõige olulisem" sõnas Weber täna ajakirjanikele.

Süsteemselt vägivallatseti poistega katoliikliku internaadi eelkoolis ning gümnaasiumis. „Koolis õppinud kirjeldavad oma kooliaega kui vanglat, põrgut ning koonduslaagrit,“ kirjutab Weber. Füüsiline vägivald oli igapäevane ja brutaalne.

Seksuaalkuriteod ulatusid paitustest kuni vägistamiseni, lapsi löödi kohati verele – kepiga, piiskopisõrmusega, võtmekimbuga. Kui lapsed tegid voodisse, siis häbistati neid teiste õpilaste ees, vahendas Weber juba mullu kui esitles avalikkusele vaheuurimist.

Weber nentis, et tema töö pole veel lõppraporti esitlemisega läbi. „Veel eile helistas mulle kolm uut ohvrit, mul on veel, mida uurida,“ sõnas ta. Alates 2014. aastast teeb ta koostööd Regensbergi piiskopkonnaga.