Lennufirma PNG lennuk Dash 8 kukkus alla saareriigi põhjarannikul teel Laest kuurortlinna Madangi. Teadete kohaselt valitsesid piirkonnas õnnetuse hetkel halvad ilmastikuolud. Õnnetuspaik asus Madangist 20 kilomeetri kaugusel kagus, ütles PNG õnnetuste uurimise komisjoni esindaja Sid O'Toole Austraalia raadiole BNS-i vahendusel.

"Meeskond sattus probleemile, (lennuk) kukkus tegelikult alla maismaa kohal ning teadete kohaselt süttis," ütles O'Toole ja lisas, et õnnetuses oli ohvreid.

Sündmuskoha lähistel asuva küla elanikud ütlesid, et neil õnnestus Gogoli jõe suudmealal paksu metsa kukkunud lennuki vrakist tuua elusana välja neli inimest, kellest osal olid rängad põletushaavad. Arvatavasti on ellujäänute seas kaks pilooti - Austraaliast ja Uus-Meremaalt.

"Esialgu viitab kõik sellele, et surmasaanute hulgas ei ole austraallasi," ütles Austraalia välisministeeriumi pressiesindaja ja lisas, et täiendava teabe kogumine käib koostöös kohalike võimude ja saatkonnaga.

Lennuki pardal oli palju lapsevanemaid, kes olid teel oma laste koolilõpetamisele Madangis Taevase Sõna ülikoolis sel nädalavahetusel.

PNG teatas, et ei anna lennuluba ühelegi oma 12-st allesjäänud lennukist edasiste teadeteni ja teeb koostööd päästjatega.

Lennufirma ja kohalike võimude osalusel on algatatud juurdlus õnnetuse täpsemate põhjuste kohta.

PNG-d tabas 2009. aasta augustis samuti surmaga lõppenud lennuõnnetus, kui väikelennuk Twin Otter kukkus laskumisel Kokoda lennuväljale, surmates kõik 13 pardal olnud inimest, kelle seas oli üheksa austraallast.

Alates 2000. aastast on Paapua Uus-Guineas kukkunud alla üle 20 lennuki, mis on sundinud võime karmistama ohutusnõudeid. Paapua Uus-Guinea on mägismaa tõttu kaetud vähese teedevõrgustikuga, mis tähendab, et lennuliiklusel on seal tähtis roll.