Pyongyangi riigiraadio süüdistas USA RC-135 luurelennukit riigi kirderannikul asuva raketi stardipaiga kohal lendamises, vahendab Associated Press.

„Kui röövellikud USA imperialistid söandavad saata luurelennukid meie õhuruumi, et segada meie rahumeelse satelliidi orbiidilelaskmise ettevalmistusi, tulistavad meie revolutsioonilised relvajõud need halastamatult alla,” teatatakse Põhja-Korea kaitseministeeriumi avalduses.

Ei ole selge, kas Põhja-Korea on võimeline kuni 15 kilomeetri kõrgusel lendavaid Boeing RC-135 alla tulistama. Päev varem väitis Põhja-Korea, et USA ja Lõuna-Korea on märtsis sooritanud 190 luurelendu üle tema territooriumi.

Teisipäeval teatas Põhja-Korea armee veel, et kui Jaapan üritab satelliidi lendu segada, võtab Pyongyang seda kui Jaapani taasvallutuse algust ja hävitab kõige võimsamate sõjaliste vahenditega halastamatult kõik Jaapani ründerelvad ja kindlustused.

Brüsselis asuv Põhja-Korea tegevust analüüsiv rahvusvaheline kriisigrupp teatas oma raportis, et Põhja-Korea võib hiljuti olla paigutanud tuumalõhkepead oma Rodong keskmaarakettidele, mis on võimelised tabama objekte Jaapanis.