Opositsionääri aktsioonidega, mille juhtloosungiks oli „Ta (president Putin -toim) ei ole meie tsaar“, liitus päeva jooksul tuhandeid inimesi Kaug-Igast Peterburini, ja sõltumatute vaatlejate ja ajakirjanike sõnul peeti juba varajastel hommikutundidel neil kinni sadu inimesi. Ametivõimud hoiatasid juba meeleavalduste eel, et nendest osavõtjatel tuleb arvestada, et politsei taolisi ametliku loata aktsioone ei tolereeri ja võib kasutada jõudu nende laialiajamisel, vahendab uudistekanal Meduza.

Ka Moskva tänavatel, avalikkuse tähelepanu all, ei hoidunud politsei meeleavaldajate kinnipidamisest, sh võeti kinni nii nende korraldaja Aleksei Navalnõi ise kui meeleavaldustest eemal, Raadio Vaba Euroopa kontori ees, vahetult pärast saate „Nastojašee vremja“ salvestust opositsiooniliidri staabi koordinaator, ettevõtja Nikolai Ljaskin. Ka mujal Venemaal peeti kinni inimesi, kellel arvati olevat seost toimuvate protestikogunemistega.

Opositsiooniaktivist Ljaskinil õnnestus politseiautost, kõrval kuulivestiga politseiametnik, oma Twitteri kontol säutsuda, et ta peeti kinni teel meeleavaldusele, mis kulgeb mööda suurlinna põhilist Tverskaja tänavat.

OVD vaatlusgrupi sõnul peeti meeleavaldustel kinni ka mitu ajakirjanikku ning kümned inimesed said kinnipidamisel viga.

Opositsioonipoliitik Navalnõile ei antud tänavu luba presidendivalimistel osaleda. Keskvalimiskomisjon põhjendas oma otsust sellega, et seaduse järgi ei ole võimalik riigipea ametisse kandideerida inimesel, kes alles hiljaaegu kandis kriminaalkaristust, mida Navalnõi tegi rahvakogunemise, st meeleavalduse, loata organiseerimise eest. Valimised võitis ülekaalukalt, 76,6% toetusega president Vladimir Putin.