Akrediteeringu sai sel korral rekordiliselt palju ehk 1895 inimest, mis tähendab ligi 200 võrra rohkem kui 2018. aastal, vahendab RIA Novosti.

Pressikonverentsi pikkuseks on ette nähtud kolm tundi, aga praktikas mingeid piiranguid ei ole. Täna kestis pressikonverents 4 tundi ja 18 minutit.

Selle aja jooksul jõudis Putin vastata paljudele eri küsimustele nii päeva- kui ka välispoliitika kui ka omaenda isiku kohta. Kui ajakirjanik soovis teada, millised on Vene presidendi ametiaja eredamad positiivsed ja negatiivsed hetked, ütles Putin, et hinnangu annavad talle alles järeltulevad põlved.

Küsimuse sai esitada ka propagandakanali Sputnik Eesti esindaja, kes tahtis Vene presidendilt infot selle kohta, mida tuleb teha, kui Eesti võimud taga kiusavad.

"Mind panevad Eestis toimuvad asjad imestama. Venemaad süüdistatakse läänes meedia allasurumises, aga Euroopa riigid tegelevad sellega ise. Te teete palju ära, katsed häirida teie tööd riigi võimude poolt ei tohi jääda märkamata. See on hämmastav künism. Võimudel ei ole palju teha, igasugused meetmed riigi poolt on ebaefektiivsed ja lisavad ainult vett nende veskile, kes meie maid lahku viivad," teatas Putin.

Putin pühendas RIA Novosti teatel pressikonverentsi ettevalmistamisele kolm päeva.