Rünnak leidis aset kuulsal London Bridge'il vahetult pärast Meistrite liiga finaalmängu Cardiffis Eesti aja järgi pühapäeva öösel kella 00.15 paiku, edastab uudistekanal BBC.

Londoni politsei kinnitusel jõudis nendeni hilisõhtul teade kaubiku sõitmisest rahva sekka südalinna sillal ning seejärel pussitamistest lähedalasuval Borough Market'il.

Politsei lasi kolm ründajat sündmuskohal maha. Neli politseinikku sai rünnakus viga, neist üks raskelt. Politsei ja terroristide tulevahetuses sai vigastada ka üks tsiviilisik.

London

BBC vahendas pealtnägijate sõnu, kelle kirjelduste kohaselt väljus jalakäijate sekka sõitnud kaubikust kolm pikkade nugadega meest, kes asusid inimesi valimatult pussitama. Terroristide jõuk suundus seejärel turu poole, kust järgnesid teated uute rünnakute kohta.

Inimestele anti öösel ka soovitus siseruumidest linnatänavatele mitte tulla.

Kolm ründajat lasti maha kaheksa minuti jooksul alates rünnaku algusest.

Vahetult pärast terrorirünnakut oli videokaadritelt näha paanikas inimesi kesklinna tänavatel. Ühe tunnistaja sõnul oli intsidendi ajal kuulda ka äkilist tulistamist. Sündmuskohal oli hulgaliselt kiirabibrigaade ja politseinikke. Rünnakule reageeriti kiiresti suurte jõududega.

Tegemist ei ole esimese taolise intsidendiga Londonis. Alles märtsis sõitis üks terrorist Westminsteri lähedal autoga rahva sekka ja pussitas seal inimesi. Hukkus viis inimest, nende hulgas ka ründaja ning üks politseinik. Vähemalt 40 inimest sai viga.

Alles möödunud nädalal oli aga rünnak Manchesteris. 26. mail õhtul sai kontserdi- ja spordihalli Manchester Arena ühe sissepääsu juures aset leidnud terroriaktis surma vähemalt 22 ja vigastada pea 60 inimest, nende hulgas hulgaliselt lapsi.

Alles eile peeti rünnakuga seoses kinni 24-aastane mees.