Türgi peaminister Binali Yıldırım ütles lennujaamas ajakirjanikele, et esialgsete märkide järgi sooritas teisipäeval Istanbulis 36 elu nõudnud terrorirünnaku ISIS. Justiitsministri Bekir Bozdagi teatel sai viga 147 inimest.

Rünnak algas teisipäeval 21.50 õhtul (Istanbul asub meiega samas ajavööndis). Valitsusjuhi sõnul tulid ründajad lennujaama taksoga.

Anonüümne Türgi ametnik ütles Reutersile, et ründajad avasid tule ja lasid ennast seejärel õhku. Kolmest ründajast kaks pidasid enne seda politseinikega tulevahetust. Rünnaku käekiri sarnaneb märtsis Brüsseli lennujaama tabanud terroriaktile. Türgi ametniku sõnul oli enamik hukkunuid Türgi kodanikud.

Hoiatus: järgnev galerii sisaldab häirivaid kaadreid.

Meedia teatel oli just rünnakute ajaks lennujaamas maandunud Albaania peaministri Edi Rama lennuk. Ankarasse viisiidile suundunud valitsusjuht viidi lennujaamast ohutusse paika.

„Püha kuu ramadaani ajal toimunud rünnak näitab, et terroristidel puudub austus usu ja inimväärtuste vastu,“ ütles president Recep Tayyip Erdoğan.

Pealtnägijate kommentaarid

Lennujaama ootesaalis viibinud Ali Tekin ütles Reutersile, et hoonet tabas võimas plahvatus, mis pani katuse kokku kukkuma. „Lennujaama sisemust ei ole võimalik ära tunda, purustused on nii suured,“ ütles ta.

Lõuna-aafriklane Paul Roos nägi ühte ründajatest umbes 50 meetri kaugusel enne turvaväravaid „suvaliselt tulistamas“. Roosi sõnul oli ründaja riietatud üleni musta ja ei kandnud maski. Eemalt kostis kaks plahvatust, seejärel läks ründaja eskalaatorist alla. „Me kuulsime veel tulistamist ja seejärel veel ühte plahvatust, siis oli kõik läbi.“