The Weather Channel edastab otsepildis infot tormi liikumisest ja arengutest ning telepilti erinevatest punktidest rannikul.

Sandy kogub kiirust ja läheneb rannikule nüüd juba 45 kilomeetrit tunnis. Tuulekiirus orkaanis on kuni 40 m/s, puhanguti 49 m/s.

Seitsmes osariigis - Connecticutis, Delaware'is. Marylandis, New Jerseys, New Yorgis, Massachusettsis ja Virginias on väljas 2000 rahvuskaardi sõjaväelast.

Ligi 300 000 energiatarbijat on neis seitsmes osariigis vooluta, 92 000 neist New Jerseys ja 90 000 New Yorgis.

Kogu piirkonnas on tõsiselt häiritud ühistransport ja lennuliiklus. Inimesed ostavad tormihirmus varusid pudeliveest patareideni, nii pealinnas Washingtonis, New Yorgis kui ka Bostonis on toidukauplustes suured järjekorrad.

USA võimud andsid esmaspäeval orkaani Sandy üleujutusohu tõttu korralduse sulgeda kaks kolmest New Yorgi Manhattani linnaosa peamisest maanteetunnelist.

Hollandi ja Brooklyn-Battery tunnelid suleti kohaliku aja järgi pärastlõunal kell 14.00 (20.00 Eesti aja järgi). Kuberneri sõnul on läheneva orkaani tulvaprognoos "tõeliselt erakordne".

New Yorgi metroo, linnalähirongide ja bussiliiklus on orkaani eel juba suletud. Kui tuulekiirus ületab 28 meetrit sekundis, suletakse ka Manhattani sillad. Ilmaennustuse kohaselt võib Sandy tuua kaasa kuni 40 meetrini sekundis ulatuva tormituule.

Sandy maabumist ennustatakse täna hilisõhtuks, sellega võib kaasneda kuni 3,5 meetri kõrgune tõusuvesi.

Meteoroloogide hinnangul võib Sandy osutuda oluliselt ohtlikumaks kui mullune orkaan Irene, mis nõudis USA-s 47 ohvrit ja tekitas 15 miljardit dollarit kahju.