Siseministeeriumi esindaja väitel püsib torni kalle normi piires, kuid tunnistas, et torni konstruktsioonid on tugevalt deformeerunud.

Allikate väitel pole aga kahjustused nii tõsised, et torn tuleks maha lammutada. Goskomstroi ekspertide väitel ei kahjusta mõnede trosside purunemine torni kindlust.

Siseministeeriumi allikate väitel on õnnestunud osa aparatuurist päästa, ent palju on hävinud. 19,5 meetri kõrgusel asunud saatjad ja aparatuur on korras, teatas ITAR-TASSile teletorni direktor Vjatšeslav Misjulin.

Vaatluse tulemusel pole kannatanud ka 32 meetri kõrgusel asunud aparatuur, tervena on säilinud ka 117-147 meetri kõrgusel asuv aparatuur. Vaatlusplatvormil ja restorani "Seitsmes Taevas" kahel alumisel korrusel on tõsiselt kannatanud seinad ja aknad.

340 meetri kõrgusel on seadmed korras, et ruumid on saanud tõsiselt viga.

Kõige tõenäolisem Ostankino teletorni süttimise põhjus oli lühis torni antennikaablites 454 ja 478 meetri vahel, teatas infoagentuur Novosti.

Siseminister Vladimir Rušailo ütles, et terroriakti võimalus on vaid teoreetiline ja mitte enam. Kõige tõenäolisem tulekahju põhjus on isesüttimine.

Üks tuletõrjuja väitis kohapeal ITAR-TASSi ajakirjanikule, et süttimise võis põhjustada seadmete ja aparatuuri ülekoormus. Allika sõnul oli ülekoormus väga suur.

33 aastat tagasi ehitatud masti võimsus ammendas end juba 90ndate algul. Sellele vaatamata lisati masti külge täiendavat aparatuuri. Mast võis olla 30% ulatuses üle koormatud.

Moskva tuletõrjujad leidsid esmaspäeval Ostankino teletorni põlengu kustutamise järel ühes liftis kahe inimese surnukehad, teatas Vene eriolukordade ministeeriumi esindaja.

Ametniku sõnul olid liftis, mis kukkus tulekahju ajal torni keldrisse, seitsme meetri sügavusele maa alla liftišahti, tuletõrjeteenistuse polkovnik Vladimir Arsjukov ja liftöör Svetlana Losseva.

Varem olid ametiisikud öelnud, et liftis on kaks kuni neli inimest. Ohver või ohvrid läksid tuletõrjujaile varustust viima ja otsustasid liftiga üles sõita, selle asemel et kasutada treppe. Poolel teel üles katkes aga elektrivool ning lift jäi teadamata kõrgusel seisma. Varem ei suutnud päästjad liftini jõuda.