Ehituskomitee juht Anvar Šamuzafarov ütles teisipäeval pressikonverentsil, et teletorni tuleohutuse tagamiseks tuleb kulutada 800 miljonit ning liftide taastamiseks 300 miljonit rubla.

Kulude sisse on arvatud ka 45-50 miljonit rubla, mis vajalikud teletorni konstruktsiooni kooshoidvate trosside taastamiseks.

Ehituskomitee juhi sõnul tulevad tuleohutusealased tööd nii kulukad sellepärast, et teletorn jaotatakse eraldiseisvateks tulekindlateks sektsioonideks, mis tule puhkedes hermeetiliselt sulguksid. Inimeste evakueerimine peaks toimuma teletorni väliskülge mööda, milleks tuleb ehitada rõdusid ja redeleid.

Vastates ajakirjanike küsimustele teletorni püsivuses olukorras, kus enamik pinguldavaid trosse on hävinud, kinnitas Šamuzafarov, et ehkki 149 trossist on alles vaid 22, seisab torn püsti. "Arvan siiski, et ei maksa saatust narrida, vaid tuleb trossid taastada," märkis ehitusameti ülem.

Pressikonverentsi lõpetuseks aga kiitles Šamuzafarov, et "Ostankino teletorn on nii geniaalne ehitis, et ta võib püsida sama kaua kui egiptuse püramiidid."