Heategevusorganisatsiooni Médecins sans Frontières (Arstid Ilma Piirideta) heaks töötanud naine haigestus nädalavahetusel ja pandi karantiini pühapäeval. Esmaspäeval leidis kinnitust, et ta on nakatunud ebolasse ning ta tuuakse kodumaale spetsiaalselt ümberehitatud eralennukiga, vahendab The Local.

Norra peaminister Erna Solberg reageeris kiiresti ja püüdis hajutada avalikkuse hirme võimaliku ebolapuhangu pärast Norras.

„Põhjus, miks see haigus kogu Lääne-Aafrikas nii kiiresti levib, on see, et nendes riikides puudub infrastruktuur ja heal tasemel tervishoiuteenused. Siin Norras suudame me sellega kiiresti hakkama saada,“ kinnitas Solberg.

Patsiendi vastu võtva Oslo ülikooli haigla esindaja Cathrine Lofthusi sõnul on haigla juba pikka aega valmis ebolapatsiendi vastuvõtmiseks ning ohtlike nakkustega tegelemiseks on olemas ranged protseduurid.

Oslo ülikooli haigla arstide hinnangul kulub 1-2 nädalat, enne kui võidakse öelda, kas ebolapatsient jääb ellu või mitte. Naise raviks võidakse kasutada eksperimentaalmeditsiini.