Brennan ütles telekanalile Fox, et USA sõjaväelased oleksid pidanud olema kindlad, et bin Ladenil ei ole keha külge kinnitatud isetehtud lõhkekeha või muud varjatud relva, vahendab Daily Telegraph.

Kongressi ametnik, kellele on tutvustatud rünnaku reegleid, ütles: „Ta oleks pidanud olema alasti, et nad oleksid lasknud tal end vangi anda.“

USA erivägede ohvitser ütles ajalehele Los Angeles Times: „Enesekaitseõigust ei saa kunagi ära võtta. Kui keegi tunneb sellisel puhul mingil viisil, et teda ähvardab oht ... see võib olla liigutus või käsklustele mitteallumine ... on lubatud surmava jõu kasutamine. See on olukorra hindamise küsimus. Ja need ründajad olid ühed parimate hulgast, kõige parema väljaõppega valikulises tulistamises. Neid treenitakse pantvange päästma.“

Bin Ladeni maja ründamisel Abbottabadis tapeti lisaks bin Ladenile kolm meest ja üks naine.

Valge Maja pressiesindaja Jay Carney lükkas vahepeal ümber esialgsed teated, et bin Laden oli relvastatud, astus tulevahetusse ja kasutas naist inimkilbina. Carney sõnul jooksis bin Ladeniga ühes toas olnud naine USA eriväelase suunas ja teda tulistati jalga, kuid ei tapetud.

CIA direktor Leon Panetta ütles teisipäeval, et ei usu, et bin Ladenil oli võimalus midagi öelda, enne kui teda pähe tulistati.