Rumeenias kuus aastat tagasi vastu võetud seadus, mida aga alles hiljuti on hakatud kehtestama, keelas ka eeslitega teedel liiklemise, mis on pannud Prantsusmaa toiduainetetööstuse ametnikud spekuleerima, et osa „hobuselihast“, mis on avastatud poeriiulitelt Suurbritannias, Prantsusmaal ja Rootsis, võib tegelikult olla hoopis eesliliha. „Hobused on Rumeenia teedel keelustatud ja miljonid loomad on saadetud tapamajadesse,“ ütles Bové, kes on Euroopa Parlamendi põllumajanduskomitee asepresident, ajalehe The Independent vahendusel.

Kui alguses peeti hobuselihaskandaali peamiselt Briti probleemiks, siis nädalavahetuse jooksul hakkasid seda tõsiselt võtma ka Prantsuse poliitikud ja ajalehed.

Prantsusmaa tarbijakaitseminister Benoît Hamon ütles pühapäeval, et ei kõhkle kohtusse pöördumast, kui ilmnevad tõendid, et kaks Prantsuse firmat, mis liha käitlesid, olid pettusest teadlikud.

Hobuseliha on pärit Rumeenia tapamajadest ja seda müüdi Küprose vahendaja kaudu teisele vahendajale Hollandis, kust see omakorda müüdi lihakombinaati Lõuna-Prantsusmaal ja edasi prantslaste omanduses olevale firmale Luksemburgis, mis tootis külmutatud valmistoitu, mida müüdi 16 riigi poodides.