Keskvalimiskomisjon teatas, et Äliyevi erakond Yeni Azärbaycan (Uus Aserbaidžaan) sai 125-liikmelises parlamendis vähemalt 69 kohta, kui loetud oli 91 protsenti häältest, vahendab AFP.

Rahvusvahelised vaatlejad ei ole ühtegi valimist pärast Äliyevi võimuletulekut 2003. aastal vabaks ega ausaks pidanud.

Opositsioonilise erakonna Müsavat juht Isa Qambar ütles AFP-le, et Äliyevi partei võit oli juba ette otsustatud tugevate opositsioonikandidaatide puudumise ja laialt levinud rikkumiste tõttu.

Keskvalimiskomisjoni teatel käis valimas 55,7 protsenti valimisõiguslikest.

Valimisi boikottisid juhtivad opositsioonierakonnad, sealhulgas demokraatlike jõudude rahvuslik nõukogu, Müsavat ja Aserbaidžaani demokraatlik partei. Valimisi nimetati imitatsiooniks.

Euroopa julgeoleku- ja koostööorganisatsioon (OSCE) ei saatnud Aserbaidžaani valimistele oma vaatlejaid, viidates piirangutele ning mõistes hukka sõltumatute ja kriitiliste häälte mahasurumise.

Inimõigusteorganisatsiooni Amnesty International teatel on Aserbaidžaanis vähemalt 20 inimest valitsuse poliitika kritiseerimise eest vangis. Teise organisatsiooni Human Rights Watch (HRW) teatel kasutatakse poliitiliste aktivistide ja ajakirjanike vastu narkootikumide ja relvade omamise süüdistusi ning neile pannakse süüks isegi riigireetmist.