Sellise uudise lasi lendu viimase stalinistliku riigi lõunanaabri meedia, mille korjasid omakorda üles The Daily Mail ja BBC News.

Otsus selle termini kaotamise kohta konstitutsioonist tuli peale seda kui Korea RDV juhtkond jõudis järelduseni, et kommunismi idee elluviimine on siiski üsna raske ülesanne.

Lisaks on nüüd selgelt piiritletud Rahvusliku kaitsekomitee esimehe -riigipea Kim Jong Ili võimu piirid. Näiteks põhiseaduses nimetatakse teda kui Korea RDV kõigi vägede ja kogu riigi „ülemjuhti" (varem tituleeriti teda aga „lugupeetud juhiks").

Samuti märgitakse riigi tähtsaimas dokumendis, et Phjongjangi tähtsaimaks ülesandeks on sõjalise võimsuse tugevdamine ja riigi sõjatööstuse arendamine. Lõuna-Korea infoagentuuride andmetel on põhjanaabri põhiseaduses eraldi rõhutatud, et „armee - üle kõige".

Võimud on pühendanud tähelepanu ka rahvale, lubades austada oma kodanike kõiki õigusi ja vabadusi ning neid vajadusel kaitsta.

BBC News märgib, et see punkt ilmus põhiseadusse mitte juhuslikult - väidetavalt üritab Phjongjang sellega näidata oma hoolivust, sest maailma üldsus on teda korduvalt kritiseerinud sealse sotsiaalpoliitika pärast.  

Mõningatel andmetel oli konstitutsiooni muutmine riigi jaoks sunnitud samm, et sellega tugevdava oma juhi positsioone tema halvenenud tervist puudutavate kuulujuttude taustal.

Muutused põhiseadusse viidi sisse juba aprillis, kuid see sai teatavaks vaid nüüd, märgib BBC News.