52-aastane Schettino jõudis kell 5 hommikul helistada oma 80-aastasele emale, kirjutab Itaalia portaal Tgcom24. "Ema, juhtus midagi hirmsat. Aga ära muretse. Ma katsusin reisijad päästa," ütles Schettino emale. "Nüüd võib minna natuke aega, enne kui me jälle rääkida saame. Aga ära muretse," sõnas poeg.

Kapten rääkis ka oma vennaga, kes on samuti meremees. Schettino olevat üritanud selgitada, mis juhtus, vahendab Iltalehti.

Kapteni õde on avalikkuse eest kaitsnud oma venda, keda süüdistatakse laevahukus, surma põhjustamises ning selles, et meeskond hülgas laeva, enne kui kõik reisijad päästeti.

Tava kohaselt lahkub kapten laevast viimasena.

Schettino lükkab süüdistused tagasi, sest tema väitel polnud kari merekaardile märgitud ning meeskond lahkus tõepoolest laevalt viimasena.

Franco on pedantselt täpne inimene, suurepärane kapten ning ta räägib tõtt," ütles Schettino õde Julia Tgcom24 teatel.

Prokuröri sõnul lahkus Costa Concordia kapten aga laevalt "tükk aega" enne viimaste reisijate evakueerimist.

Uudistekanali SkyTG24 küsimusele, kas laupäeval vahistatud kapten Francesco Schettino lahkus laevalt enne kõigi reisijate evakueerimist, vastas prokurör Francesco Verusio: "Kahjuks pean seda kinnitama."

Prokurör andis ka mõista, et laev "ei olnud õigel kursil" ning kapten oli kaptenisillal ja "vastutas seetõttu laeva juhtimise eest", vahendab BNS AFP uudist.

Itaalia ajakirjanduse teatel oli kruiisilaeva kapten kaldal juba kella 1.40 paiku Eesti aja järgi laupäeva öösel, viimased reisijad evakueeriti alles kella seitsmeks laupäeva hommikul.

Costa Concordia pardal oli 4232 inimest, pühapäeva varahommikuse seisuga oli kadunud umbes 40 inimest.