Iraani riikliku meedia teatel päästis riik pärast „õnnestust” 44 inimest, vahendab BBC News.

5. laevastik teatas, et annab abi kahele Omaani lahel hädakutsungi välja saatnud tankerile. Kohalik meedia teatas plahvatustest ja tulekahjust mõlema laeva pardal.

"USA mereväe jõud regioonis said kaks eraldi hädakutsungit kell 6.12 kohaliku aja järgi ja teise kell 7.00," teatas 5. laevastiku esindaja Josh Frey. "USA mereväe laevad on piirkonnas ja annavad abi."

Intsident suurendab veelgi poliitilisi pingeid regioonis vaid nädalaid pärast seda, kui samas piirkonnas saboteeriti nelja alust, millest kaks olid Saudi Araabia naftatankerid. USA sõnul oli tegemist Iraani rünnakuga, milles kasutati meremiine. Teheran eitab oma süüd, vahendab Bloomberg.

Saudi Araabiast metanoolilastiga Singapuri teel olnud tankeri Kokuka Courageous operaator ütles, et laev sai kahtlustatavas rünnakus kahjustada.

„Kere on ülalpool veeliini tüürboordis lõhki,” teatas Bernhard Schulte GmbH & Co KG oma avalduses. „Kogu meeskond on teadete kohaselt väljaspool ohtu ja teatati ainult ühest kergest vigastusest.”

Teine tanker, Front Altair saatis hädasignaali Araabia Ühendemiraatide Fuhairah’ sadamasse. Ta oli võtnud Abu Dhabist peale naftalaadungi. Laeva omanik on Norra Frontline Ltd ja ta on registreeritud Marshalli saartel.

Norra merendusametkonna esindaja sõnul laeva rünnati ja see viis kolme plahvatuseni pardal.

Taiwani riikliku naftafirma CPC Corpi esindaja Wu I-fang ütles, et Front Altair vedas 75 000 tonni naftat ja kahtlustatakse, et laev sai torpeedotabamuse. Wu sõnul on meeskond evakueeritud.

Iraani uudisteagentuur ISNA avaldas fotod, millel on väidetavalt põlev Front Altair.