Viimase ööpäeva, 22. mai jooksul rikkusid Vene okupatsiooniväed Minski kokkuleppeid ja rahvusvahelist humanitaarõigust eirates 49 korral relvarahurežiimi, millest 13 korral kasutati 152- ja 122-millimeetriseid suurtükke ning 120- ja 82-millimeetriseid miinipildujaid. Ukraina väed tegelesid aktiivse kaitsega ja andsid vastasele adekvaatse vastuse, mitte lubades okupantidel ennast võetud positsioonidelt minema tõrjuda, teatas Ukraina ühendatud jõudude pressikeskus UNIAN-i vahendusel.

Viimasel ööpäeva jooksul hukkus lahingutegevuse käigus üks Ukraina sõdur ja kolm sai haavata.

Ukraina luure andmetel hävitati neli ja haavata sai samuti neli Vene ja terroristlike jõudude võitlejat.

Luganski suunal andis vastane tuld suurekaliibrilisest kuulipildujast Stanõtsja Luganska asula pihta ning ei jätnud katseid Ukraina vägede kaitseliinide nõrgestamiseks Trojitske asula piirkonnas.

Gorlivka suunal jätkus aktiivne kaitsetegevus Maiske, Zaitseve ja Južne asulate piirkonnas. Donetski suunal Avdijivka, Oprosne ja Krasnogorivka juures.

Olukord on teravnenud Mariupoli suunal Talakivka, Vodjane ja Šõrokõne asulate piirkonnas. Eile kell 19-21 tulistas vastane Ukraina valduses olevat Talakivka asulat Mariupoli lähistel. Sinna lasti üle 90 152-millimeetrise mürsu. Tsiviilelanikkonna hulgas kaotuse ei ole. Kahjustada said tööstushooned.

President Kaljulaid tutvub Donbassis sõjas kannatada saanud piirkonna taastamistööde ja humanitaarolukorraga. Kaljulaid külastab Ida-Ukrainas ka operatsioone juhtivat ühendvägede staapi.